Κι όμως, υπάρχει λόγος που στους άντρες αρέσουν τα εσώρουχα

ImageHandler

Και αυτός είναι ότι τα αρσενικά μπορούν να μάθουν να συσχετίζουν την εικόνα και την αίσθηση των ρούχων με το σεξ…

Μια μάλλον ασυνήθιστη μελάτη έρχεται να αποδείξει με τα αποτελέσματά της πως ακριβώς όπως αρέσουν στους άντρες τα σέξι, γυναικεία εσώρουχα, έτσι και τα αρσενικά ποντίκια προτιμούν τα θηλυκά που έχουν ρίξει κάτι… πάνω τους.

Ερευνητές από τον Καναδά επέτρεψαν σε αρσενικά, παρθένα ποντίκια να κάνουν σεξ με θηλυκά, τα οποία όμως φορούσαν «ειδικά σακάκια» για τρωκτικά. Όταν αργότερα τα ποντίκια είχαν την ευκαιρία να ζευγαρώσουν ξανά, φάνηκε να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα θηλυκά που φορούσαν τα «τζάκετ» σε σχέση με αυτά που ήταν εντελώς «γυμνά».

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science, υποδηλώνουν ότι τα αρσενικά μπορούν να μάθουν να συσχετίζουν την εικόνα και την αίσθηση των ρούχων με το σεξ.

Με άλλα λόγια, τα αρσενικά ποντίκια «έμαθαν, ότι κάθε φορά που το θηλυκό φορά το ‘σακάκι’ εγώ θα κάνω σεξ» εξήγησε ο ψυχολόγος Gonzalo R. Quintana Zunino, ο οποίος συνεργάστηκε με τον επίσης ψυχολόγο Jim Pfaus στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ.

Σε προηγούμενες έρευνες οι Zunino, Pfaus και οι συνεργάτες τους είχαν εκπαιδεύσει ποντίκια να συνδέουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά (αμύγδαλα) με το σεξ. Τα αρσενικά ποντίκια έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ζευγάρωμα με ποντίκια που «έφεραν» αυτή τη μυρωδιά.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν κατά πόσο τα ποντίκια μπορούσαν να συνδέσουν το σεξ με άλλα ερεθίσματα, όπως η υφή ενός υφάσματος και διαπίστωσαν ότι η υπόθεσή τους ίσχυε: τα εκπαιδευμένα αρσενικά ποντίκια έδειχναν να προτιμούν τα «ντυμένα» θηλυκά.

«Ενώ τα ποντίκια διαφέρουν από τους ανθρώπους, η επίδραση των εσωρούχων μπορεί να είναι παρόμοια στα δύο είδη» ανέφερε ο Zunino.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Νευροεπιστημών στην Ουάσινγκτον.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>