Η βαριά βιομηχανία της Γαλλίας είναι… τα εσώρουχα

Η οικονομία της Γαλλίας την τελευταία τριετία έχει εγκλωβιστεί σε μια καταστροφική στασιμότητα. Υπάρχουν όμως επιχειρηματίες που στοιχηματίζουν ότι τα προϊόντα που φτιάχνονται στη χώρα, όπως τα εσώρουχα επί παραδείγματι, μπορούν ακόμα να κάνουν θραύση και να προσελκύσουν πελάτες από όλο τον κόσμο.

Η ιδρύτρια της φίρμας Ma P’Tite Culotte, Charline Goutal και ο ιδρυτής της Garcon Francais, Vicky Caffet, αναφέρουν πως το να κάνεις business στη Γαλλία είναι μεν πολλές φορές δύσκολο και σκληρό, αλλά δεν θα ήθελαν με τίποτα να ράβουν τα προϊόντα τους αλλού. Και αυτό γιατί, όπως λένε, το πιο σημαντικό είναι το προϊόν τους να φτιάχνεται από ποιοτικά υλικά, παρά το γεγονός ότι αφενός το εργασιακό κόστος είναι πολύ υψηλό στη Γαλλία, αφετέρου οι φόροι για τους επιχειρηματίες εκεί είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο.

Η βιομηχανία εσωρούχων παγκοσμίως κάνει 30 δισ. δολ. ετήσιο τζίρο. Τα 4 δισ. δολ. εξ αυτών προέρχονται μόνο από τη Γαλλία. Οι δυο νέοι επιχειρηματίες αναφέρουν πως το στοίχημα γι’ αυτούς είναι η επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>