Δείτε τι λένε τα ανδρικά εσώρουχα για την παγκόσμια οικονομία – Πόσο… ανάποδα λειτουργεί η γυναικεία μόδα

Η μόδα στα εσώρουχα και η οικονομία συνήθως δεν βαδίζουν χέρι-χέρι, όμως ο δείκτης πωλήσεων ανδρικών εσωρούχων μπορεί να κρύβει μία κρυφή σχέση, ανάμεσα στα μποξεράκια και την παγκόσμια οικονομία.

Με αφορμή την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, η H&R Block δημοσίευσε ένα γραφικό στο οποίο εμφανίζεται η σχέση των εσωρούχων με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Έτσι, οι πωλήσεις ανδρικών εσωρούχων μειώνονται σε περιόδους ύφεσης της οικονομίας με τους άνδρες να “βολεύονται” με λιγότερα εσώρουχα.

Πάντως οι γυναικεία μόδα ακολουθεί και αυτή μία… λογική, ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας. Σε γενικές γραμμές όσο καλύτερα πάει η οικονομία, τόσο λιγότερα ρούχα φορούν οι γυναίκες. Όταν η οικονομία καλπάζει η γυναίκες φορούν κοντές φούστες για να… δείχνουν τις ακριβές του κάλτσες (και παπούτσια), όταν όμως η οικονομία περνά σε ύφεση, οι γυναίκες μακραίνουν τις φούστες που φορούν για να κρύβουν την ανέχεια τους.

Την περίοδο 1929-1933, κατά την μεγάλη ύφεση, οι φούστες ήταν μακριές. Το 1960, με την άνθιση της οικονομίας, οι φούστες έγιναν το θρυλικό μίνι. Το 1970 κατά την πετρελαϊκή κρίση οι φούστες έγιναν πάλι μακριές, ενώ το 1980, δεκαετία της υψηλής ανεργίας, τα φουστάνια παρέμειναν κοντά.

Την περίοδο 1984-1988 είχαμε τους γιάπιδες και τα πρώτα κινητά, με τις φούστες να παραμένουν μακριές, όμως την περίοδο 1989-1992, όπου οι χρηματιστηριακές αγορές χτύπησαν ιστορικά υψηλά, οι φούστες κόντιναν. Από το 1993 έως το 2002, με την τεράστια φούσκα της τεχνολογίας να κάνει την εμφάνισή της τα μίνι επανήλθαν στην πρώτη γραμμή. Πολλά τα χρήματα, κοντές οι φούστες.

Από την άλλη, οι πωλήσεις των ανδρικών εσωρούχων παρουσιάζουν ύφεση από το 2008 και μετά, συνεχίζοντας ακόμα και στις μέρες μας την πτωτική τους πορεία.

Οι άνδρες αγοράζουν 3 1/2 εσώρουχα τον χρόνο κατά μέσο όρο, με το 8% των αδρών να αγοράζει ένα-ένα τα εσώρουχα (αύξηση 3%) και το 66% να αγοράζουν εσώρουχα σε συσκευασίες των πολλών (από 68%).

Το γράφημα προσυπογράφει και ο ίδιος ο Αlan Greenspan.

Πηγή: Δείτε τι λένε τα ανδρικά εσώρουχα για την παγκόσμια οικονομία – Πόσο… ανάποδα λειτουργεί η γυναικεία μόδα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/65439/deite-ti-lene-ta-andrika-esoroyha-gia-tin-pagkosmia-oikonomia-poso-anapoda-leitoyrgei#ixzz3HflJlud8

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>